Jeugd in Bant

Alles over de verschillende selecties in Nederland (of buitenland) zoals, de jeugd, beloften, dames en senioren selectie.
Gebruikersavatar
Paul Wagenaar
5 Stars
5 Stars
Berichten: 1101
Lid geworden op: 26 feb 2007, 12:23
Boules: RCX, 72, 700
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Jeugd in Bant

Bericht door Paul Wagenaar » 17 mei 2015, 09:52

Het is blijkbaar niet zo moeilijk. Iets voor de NJBB om na te doen in andere steden dorpen. Even vragen hoe ze het in Bant gedaan hebben.

Bant - Dat de jeugd van Bant best wel een balletje hoog kan houden op het voetbalveld is bekend, maar dat ze jeu de boulesballen op de juiste plek kunnen werpen weten minder mensen.
En daar wil de voorzitter van de jeu de boules-afdeling van omnivereniging sc Bant, Hanjo de Groot, graag verandering in brengen. Zo organiseerde hij onlangs nog een jeu de boulestoernooi voor de jeugd. Meer dan dertig kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar meldden zich aan.
Voor velen van hen was het de eerste keer dat zij het spelletje speelden en als het aan De Groot ligt zal dat vaker gebeuren. 'We hebben dit bewust georganiseerd voor basisschoolleerlingen. In een dorp is vrij weinig te doen, maar zo kunnen we kinderen toch kennis laten maken met jeu de boules. De oudere jeugd heeft andere dingen te doen. We leren ze de spelregels en vooral hoe ze een bal moeten werpen.'
In Bant liggen vier prachtige banen en De Groot wil de jeugd vaker een toernooi aanbieden. 'Wie weet kunnen we in de toekomst een jeugdafdeling oprichten. Maar dan moeten zich nog een stuk of twaalf kinderen aanmelden.'
Ik word tireur wanneer ik als pointeur tekort schiet.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten