Gewijzigde privacy wetgeving m.i.v 25 mei

Heeft jou vereniging een nieuwe website? Vertel hier alles over jou vereniging en hoe petanque daar gespeeld en beleefd wordt.
erik@ontip.nl
0 Stars
0 Stars
Berichten: 20
Lid geworden op: 16 mar 2017, 08:41

Gewijzigde privacy wetgeving m.i.v 25 mei

Bericht door erik@ontip.nl » 16 feb 2018, 08:22

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).
Vanaf dit moment kunnen organisaties verplicht zijn een data protection impact assessment (DPIA) uit te voeren. Dat is een instrument om vooraf de privacy risico’s van een gegevensverwerking in kaart te brengen. En vervolgens maatregelen te kunnen nemen om de risico’s te verkleinen.

Omdat verenigingen ook persoonsgegevens vastleggen en verwerken geldt deze maatregel ook voor hen.

Een maatregel kan zijn het overgaan naar een website met een beveiligingscertificaat onder SSL (Secure Socket Layer)

Met SSL certificaten zorg je ervoor dat jouw website op een beveiligde manier te benaderen is. Door de website aan te roepen met een extra “s” achter http, dus “https://”, zal de informatie van en naar jouw website automatisch versleuteld zijn waardoor deze niet meer leesbaar is voor derden.
Een SSL certificaat kan worden aangevraagd bij de host provider. Deze kost eur 50 - 100 pj.

OnTip is op 12 februari overgegaan op SSL. Vanaf dat moment worden email adressen, telefoon nummer en bankrekening nummer versleuteld op geslagen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten